Nosotros‎ > ‎Noticias‎ > ‎

Jornada Portes Obertes Primària

publicado a la‎(s)‎ 3 abr. 2014 7:04 por Webmaster iccullera   [ actualizado el 3 abr. 2014 7:05 por Elio Jardón ]


EntusiasMAT és un projecte didactic-pedagògic, basat en la teoria de les intel·ligències múltiples, formulada per Howard Gardner (Scranton, Estats Units, 11 de juliol 1943), psicòleg, investigador i professor de la Universitat de Harvard, conegut per les seues investigacions en l'anàlisi de les capacitats cognitives i per haver formulat la teoria de les intel·ligències múltiples, obtenint així el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials 2011.

EntusiasMAT permet treballar les Matemàtiques de manera útil i pràctica, oferint al professorat múltiples metodologies i recursos que fa que els alumnes estiguen motivats en el seu aprenentatge, el qual, incorpora les competències bàsiques i les intel·ligències múltiples, perquè els alumnes tinguen l'oportunitat d'aprendre un mateix concepte matemàtic de diverses maneres, a través de diferents estratègies. Introduïx tots els conceptes matemàtics des d'edats molt primerenques, aprofitant la capacitat d'aprenentatge i adaptació del cervell dels alumnes en els primers anys de la seua vida, aprenent així d'una forma diferent i divertida, usant les matemàtiques dins i fora de l'aula, estimulant la seua creativitat i organitzant el seu pensament.

Aquest projecte es va començar a aplicar amb gran il·lusió al nostre col·legi, després d'una formació del professorat, el passat curs escolar 2012-2013, concretament al Segon Cicle d'Infantil (3, 4 i 5 anys) i al Primer Cicle de Primària (1r i 2n). Ràpidament el professorat i per descomptat els pares dels alumnes, vam apreciar els excel·lents resultats, la qual cosa va fer que s'optara per celebrar una jornada de portes obertes, en la qual, pares i la resta de familiars, vam poder comprovar eixos resultats, tan extraordinaris en l'aprenentatge d'aquesta assignatura, per part dels xiquets.

Aquest curs 2013-2014, s'ha continuat l'aplicació d'aquest projecte al Segon Cicle d’Infantil i s'ha ampliat en l’Etapa de Primària, concretament des de 1r fins a 4t curs. Els dies 4 i 6 del passat mes de març es van celebrar novament, igual que el curs anterior, les Jornades de portes obertes EntusiasMAT, tant en els diferents cursos d'Infantil com de Primària, on els pares vam poder gaudir, una vegada més, veient els nostres fills aprendre Matemàtiques divertint-se. Els professors comencen la classe amb problemes orals, aplicant les operacions conegudes pels alumnes, per a aconseguir un desenvolupament de l'agilitat mental i continuen amb el plantejament d'històries rutinàries on l'alumne ha de pensar la resposta, sense ser impulsiu i exposar-la en públic, desenvolupant i treballant així la seua creativitat. Cal dir, que la participació en les respostes de l'alumnat va ser altíssima, tots volien demostrar a les seues famílies tot el que estan aprenent al col·legi. Es van aplicar diferents jocs divertidíssims (daus, dits amagats, sumar números a l'atzar, fraccions, hores...), segons el nivell del curs, però en tots ells, els xiquets, sense a penes donar-se compte, estaven repassant i refermant els conceptes apresos. Els pares i la resta de familiars vam quedar molt satisfets, igual que el professorat i per descomptat els alumnes, de l'esforç realitzat i dels resultats obtinguts. Una vegada més, vam poder comprovar que el Col·legi Immaculada Concepción no sols ensenya conceptes culturals i intel·lectuals, sinó que ensenya actituds, coneixements i facultats, aptituds i valors d'educació, de saber ser i estar.

Alicia Marí, 
Mare alumne de 2n de Primària


Comments