Nosotros‎ > ‎Noticias‎ > ‎

ITINERARI FAVARA-LA CASELLA: Activitat Complementària de l´ESO

publicado a la‎(s)‎ 27 feb. 2014 10:51 por Webmaster iccullera   [ actualizado el 27 feb. 2014 10:55 por Elio Jardón ]
El passat 14 de febrer l’etapa de Secundària va realitzar una activitat complementària pel nostre entorn natural: Favara- La Casella,
Aquest itinerari ecodidàctic forma part d’un projecte educatiu dut a terme des de fa 7 anys. Cada any es realitza un itinerari diferent pels nostres paratges.
L’itinerari didàctic permet un enfocament pluridisciplinar i interdepartamental. Al mateix temps permet l’observació directa i afavoreix l’adquisició de diverses tècniques relacionades amb l’aprenentatge de coneixements i actituds.
Els alumnes a banda de gaudir de la natura, i de comprometre’s a respectar-la, complementen els seus coneixements adquirits en les diferents matèries. És un dia de convivència entre l’alumnat dels diferents cursos de l’etapa i el professorat.
La nostra ruta d’enguany ha sigut de 12 Km i és la següent: el sender parteix de Favara , creuant el túnel de l’autopista AP7 fins aplegar a la senda de l’Infern.
Aquesta senda discorre pel barranc de l’Infern, on s’aprecia molta frondositat i una gran varietat d’espècies vegetals: freix de flor, llentiscle, romer, pebrella, margalló, murta, aritjol, etc.
En aquest moment la senda comença a tenir una major dificultat, a causa del desnivell. Ja a la part més alta del barranc. segueix la senda direcció oest travessant un replà (Pla de les Simetes) i les restes d’una casa en ruïnes. En aquest moment, agafem un sender en direcció NW cap a la Cova de la Galera.
La cova de la Galera és una espectacular cova que s’ha format per la dissolució de la roca calcària.
Després anem direcció SW cap a l’ Ouet, que es troba a 533 m d’altitud.
Les vistes aèries des de l’Ouet són espectaculars, es pot veure tota la ribera del Xúquer, els municipis i comarques limítrofes, el Mediterrani i l’Albufera .
Des de l’Ouet seguim el sender cap a la vall de la Casella, terme municipal d’Alzira.fins a aplegar a la Font del Garrofer passant pel tancat de Cèrvols
El dia va ser esplèndid, feia una temperatura excel.lent, massa elevada inclús per a mitjans de febrer.
Tots junts gaudirem d’un dia de convivència i esplai; tornàrem cansats, però pensant l’itinerari de l’any proper.

  

 
Comments