Nosotros‎ > ‎Noticias‎ > ‎

El Col·legi Inmaculada Concepción participa en la XXIII Jornada Matemática

publicado a la‎(s)‎ 12 mar. 2014 8:33 por Webmaster iccullera   [ actualizado el 12 mar. 2014 8:34 por Elio Jardón ]
El passat dissabte 8 de març de 2014, dèsset alumnes del nostre centre participaren en la XXIII Jornada Matemática València 2014, en la Universitat Politècnica de València. En aquesta jornada organitzada pel col·legi Guadalaviar de València participaren 2.813 alumnes de 120 centres.

Les aules de les facultats de Telecomunicacions i de Ports i Camins acolliren els escolars participants entre 8 i 17 anys. Les alumnes i els alumnes del nostre centre tornaren molt satisfets de l’experiència ja que l’aprofitaren des de diversos punts de vista. Per una banda, es potencia la convivència entre alumnes de diversos nivells del nostre centre i també d’altres centres amb els quals els unix l’interés per les matemàtiques. A més, es promou la seua autonomia personal, ja que cadascú s’enfrontava sol a la resolució creativa de problemes matemàtics plantejats des d’una perspectiva diferent a la purament acadèmica.

Les matemàtiques com un element present en la vida quotidiana i amb una nova forma de pensar-les fou el missatge amb el qual tornaren a Cullera els nostres xiquets i xiquetes.

L’objectiu d’aquestes jornades, així com la voluntat del nostre centre, és fomentar el coneixement matemàtic des de diverses perspectives, la qual cosa passa perquè l’alumnat adquirisca estratègies mentals per tal de resoldre problemes matemàtics acostats a la realitat del dia a dia, s’implique i es motive en el desenvolupament de la seua intel·ligència i es faça responsable de seu procés d’ensenyament-aprenentatge. En resum, que estudien motivats i que siguen més feliços.

  
  


Comments