Etapas Educativas‎ > ‎E. Primaria‎ > ‎1º Primaria‎ > ‎

Visita Torre de la Reina Mora

publicado a la‎(s)‎ 22 mar. 2016 12:18 por Maria Ferrer   [ actualizado el 22 mar. 2016 12:24 ]
       
        


El passat  11 de febrer els  alumnes de primer i segon de primària visitarem un dels racons dels avantpassats del nostre poble: la Torre de la Reina Mora – Ermita de Santa Anna.

Allí, després del passeig a peu per les revoltes del Castell fins la torre, contents d’eixir i conéixer en primera mà racons dels nostres avantpassats islàmics i cristià; vàrem gaudir i aprendre un part de la història del nostre poble que molts desconeixien.

Escoltarem la llegenda contada per la guia, una història barrejada de suspens i amor de Zoraida i el rei moro, que a més va servir d’introducció...junt a la resta de la història contada de la Torre, per poder començar a visita- la i entendre el segon bateig de la mateixa com a Ermita de Santa Anna.

Anàrem entrant per grups, primer a l’Ermita, i després la guia ens va dur a la part superior, on mitjançant una escolta activa i la interacció amb una pantalla digital interactiva va explicar detalladament la reconstrucció de la muralla, així com totes les torres que formaven el conjunt de l’albacar.

Finalment, esmorzàrem allí tots junts, i per acabar de gaudir d’aquesta bellesa islàmica/cristiana del nostre poble, baixàrem pels carrers del barreig del pou fins arribar al mercat on els xiquets de primer i segon compartiren jocs....i junts ens divertírem molt!!

Com a valoració de l’eixida, i record, els xiquets de primer elaboraren aquests enriquidors mapes mentals de la visita.Comments