Etapas Educativas‎ > ‎E. Primaria‎ > ‎1º Primaria‎ > ‎

El Nostre voltant: Estudiem les plantes!

publicado a la‎(s)‎ 26 mar. 2014 11:12 por Maria Ferrer   [ actualizado el 26 mar. 2014 11:31 por Webmaster iccullera ]

És de vital importància apropar la vida escolar a la vida real, al seu entorn més pròxim. 
I per això a l’àrea de Coneixement del Medi hem organitzat aquest trimestre situacions didàctiques que han fet possible que els alumnes no sols reben la transmissió de nous coneixements, sinó que els enriqueixen!

  • Com activitat inicial ens acostarem al pati de la nostra Escoleta, rodejat per plantes, on els xiquets pogueren veure de primera mà molts tipus de plantes i observar amb els seus propis ulls allò que estàvem estudiant: les parts de les plantes, la seua cura i necessitats, en definitiva, aquests nous éssers vius que començàvem a conèixer.
            

  • Visitàrem també els voltants naturals del nostre col·legi: el pati del “Monte”. Allí els xiquets pogueren relacionar els conceptes amb el seu entorn. Reconéixer les herbes i arbusts, els arbres (els pins), el tipus d’arbre que és (arbre de fulla perenne) i poguérem fer una posada en comú del que allí observàvem i havíem comentat a l’aula, així com manifestar respecte vers la natura.
  • Per últim, compràrem una planta per al nostre racó de Coneixement del Medi, i finalment, i  amb les seues pròpies manetes, els xiquets també han plantat la seua pròpia.                                                                                                              Quina il·lusió!!! Ara a cuidar-les i esperar a que germinen!!
                                   

               

Comments